Daglig leder Stein Bigseth i Neo-Select AS på Lierskogen nyter godt av sine to strimmelporter fra Areol Innredninger. Han angrer bare på én ting. – Jeg angrer som en hund på at vi ikke satte inn disse for lenge siden, sier han.

Men nå har de to portene hengt der i snaut ett år, og de 16 ansatte i Neo-Select har opplevd fordeler uansett hvordan været har vært ute.

– Portene har stått åpne i det kjølige været på tidspunkter der de har vært lukket før. De holder imponerende mye av kulden ute, forteller han.

Faktisk så tenkte de også at strimlene var til vinterbruk, og at de kunne tas bort om sommeren. Det gikk de fort bort fra da de opplevde flere fordeler.

– Disse strimmelportene holder jo også regnet unna, samt løv og blader når det er høst. Tidligere har det jo også kommet en og annen fugl inn på lageret, og de ser vi ikke mange av nå. Så disse strimlene skal vi ikke plukke ned før vi må. Nå er de jo brukt bare i en knapp sesong, men vi ser virkelig ingen slitasje på de heller, sier han.

«Først tilpasset Areol strimmelportene til våre portstørrelser, deretter fikk vi de fraktet hit, og så monterte vi de selv. Det var ikke noe problem.»

Stein Bigseth

Lager og kontor

Neo-Select er både lager og kontor, samt en «proffshop» der kunder kommer innom og henter varer. Det være seg lim, fugemasse og byggemateriale, samt verktøy og arbeidstøy. Både trucker og traller av stort og smått går gjennom strimmelportene jevnt og trutt gjennom dagen. Neo-Select har vært i lokalene i Gamle Drammensvei 94 på Lierskogen siden år 2000. Firmaet hadde lenge bare én port, men da de gikk opp til to måtte noe gjøres for å holde temperaturen inne i sjakk.

– Det har vært varmetapet som har vært avgjørende for oss. Når portene våre har gått opp før har de hentet ut mye varme, forteller Bigseth.

Staben hans er alle i nærheten av portene ut fra Neo-Select sitt lager, og midt på vinteren har det vært store temperatursvingninger inne. Portene er vendt mot nord, og sola skinner heller ikke mot den delen av bygget så mye.

Søkte seg frem

Neo-Select tok søkemotorene i bruk for å finne den rette leverandøren da de til slutt landet på hva de trengte.

– Vi hadde et større prosjekt gående da vi bestemte oss for å få en port til her. Vi måtte ta hull i veggen, vi måtte få oss port og vi måtte da finne en form for å forhindre varmetapet. Vi så på luftspeil og en del andre ting, og endte på strimmelport. Der hadde vi et par-tre tilbydere, så gikk vi for Areol, sier han.

Strimlene er festet med litt overlapp, og har akkurat nok vekt til at den faller raskt på plass igjen med en gang noe har vært gjennom. De slipper gjennom mer enn nok lys, og PVC-materialet er mykt og skånsomt mot alle kjøretøyer eller paller med gods og annet som skal gjennom. De er lette å montere.

– Først tilpasset Areol strimmelportene til våre portstørrelser, deretter fikk vi de fraktet hit, og så monterte vi de selv. Det var ikke noe problem, sier Bigseth.

Omrokerte lokaler

Bigseth har ikke sett på sammenligningen på strømregningen før og etter installasjon. Grunnen til det er at de har omrokkeringer inne i lokalene, og de har med det plassert litt flere varmekilder rundt.

– Vi har jo to åpninger nå, samtidig som vi har plassert selgerne i firmaet ut på lageret og investert i to varmepumper på grunn av det. Vi har nok brukt litt mer strøm noen steder, men spart på andre – så jeg tror nok ikke at totale antall kilowatt-timer har gått opp, sier han.

Laget i Europa

Leverandør Areol Innredninger på Maura leverer strimmelporter av høy kvalitet produsert i Europa, som dekker mange behov for ulike bedrifter.

– Det finnes en del forskjellige strimmelporter der ute, ikke minst fra Kina. Våre er laget i Europa og er Ftalat-frie og så miljøvennlige en pvc-port kan bli. I tillegg er de veldig slitesterke og myke, sier Kjetil Bergseth, daglig leder hos Areol Innredninger. De har forskjellige typer pvc til mange forskjellige bruk, ikke minst antistatiske og til matproduksjon.

– For fryserom leveres PVC-strimlene i spesielt myk kvalitet og tåler minusgrader helt ned til -60 grader. Og det til konkurransedyktige priser, sier han.

Ikke vent!

Stein Bigseth har et godt råd til alle andre som lurer på hvordan de kan holde en jevn temperatur på et tilsvarende sted som har lager med porter og kontorer om hverandre.

– Ikke vent. Det er i alle fall bare tull, sier han før han legger til den eneste ulempen.

– Den eneste ulempen med det er at vi tror at vi får besøk litt oftere enn vi faktisk får. I alle fall når det blåser. Da slår strimlene litt inn mot portene, så vi tror av og til at noen banker på hos oss, ler Stein Bigseth i Neo-Select AS på Lierskogen.

 

Tekst og bilder: Native Media

Jeg ønsker og bli kontaktet om:

    PallereolerSmåvarereolerGrenreoler

    ArbeidsplassStrimmelporterMesanin

    NettningburSikringTilbud på brukte reoler

    Montering/demoteringReolinspeksjonAnnet